Meidän rygja-lampaat

Rygja-katras laitumella

Rygja-pässi BN Olaf kesällä 2023

Uuhia loppukesällä 

Pässit

 

Isäpässeinä meillä toimivat tällä hetkellä:

 

F Famu:  Rygjapässi Famussa parasta on musta väri sekä rauhallinen ja kiltti luonne. Famu periyttää hienosti karitsoille mustaa väriään.

 

BN Olaf: Rygjapässi Olaf on valkoinen ja siinä virtaa aito ja alkuperäinen norjalainen veri isänpuolelta eli sen suvusta löytyy

 Norjasta tuotu BN Waldemar. Olaf on oikea viikinki, todella iso ja vanttera pässi.  Hittilistalla 2024!

 

CN Helmert: Rygjapässi Helmert on valkoinen ja sen isä on Norjan tuontipässi CN Harald. Helmert on vielä nuori poikanen.

 

Uuhet

 

Emolampaiden sukulinjat on meillä tällä hetkellä BN ja F. Ensimmäiset rygja emot tuli meille Viola Frediniltä ja nykyiset emot ovat näiden jälkeläisiä, omia kasvatteja. Emoissa on sekä mustia, että valkoisia yksilöitä.

 

Karitsointi on meillä ollut yleensä keväänkorvalla maalis-huhtikuun vaihteessa. Karitsoinnit valvotaan tarkkaan, jotta mahdollisiin ongelmiin voidaan heti puuttua.

Karitsat laiduntavat 3,5-4kk. ikään saakka emojen kanssa, jolloin ne vieroitetaan. Suomenlammas-risteytys pässit vieroitetaan 3 kk:n iässä. Pässikaritsat lähtevät isäpässien seuraan ja uuhikaritsat palaavat emojen kanssa samalle laitumelle. Kaikilla meidän lampailla on oma nimi.